Menu

MasterSclass Conflictoplossing

7 november | 13.00u – 17.00u | Soesterberg

.

Krijg meer inzicht in goede, gelijkwaardige Conflictinterventie

Tijdens de MasterSclass Conflictoplossing krijgt u een exclusieve kijk op onze manier van werken. Anders dan anderen, maar bovenal met goed en snel resultaat. Geen lange trajecten, maar de gerichtheid op een goed en positief resultaat. Inmiddels kunnen we onze methode als beproefd en bewezen beschouwen met bovendien een uitstekende NPS tevredenheidsscore.

Als de klanten bij ons komen is er al veel mis gegaan. Het lijkt volledig vast te zitten. Maak met ons mee hoe we die trajecten weer vlot trekken. We maken daarbij gebruik van zeer goede trainingsacteurs. We zullen ruim vertellen en informatie geven over methode, interventie, volgorde en houding. Kortom, het wordt een meer dan interessante middag!

Wat kunt u verwachten tijdens onze MasterSclass Conflictoplossing:

  • Inzicht in effectieve conflictoplossing
  • We laten u ervaren hoe toonzetting, houding en ingrijpen van de begeleider de sfeer van het conflict ombuigt
  • Hoe een conflict altijd uit meerdere lagen bestaat
  • Hoe onze methode altijd tot een oplossing komt, ook al is dat niet de meest voor de hand liggende oplossing
  • Hoe de betrokkenen bij het conflict weer mogelijkheden zien
  • Inzichten uit de vakliteratuur, fotografie en kunst
  • Waarom wij denken dat klassieke mediation in conflictsferen meestal niet werkt.

En U bent uitgenodigd!

U bent uitgenodigd om de MasterSclass bij te wonen. Hiervoor vragen we € 149,50 exclusief btw. Er kunnen maximaal twintig mensen deelnemen. Bekijk hier het volledige programma.

Interessant? En wilt u hierbij zijn?

Schrijf u dan nu in »

Liselotte Baeijaert over Masters in Conflict

Liselotte Baeijaert directeur Ilfaro | Leuven – Belgie

Gedreven coaches

“Ik heb Leo en Sieds leren kennen als gedreven Solution Focus coaches, met warmte voor hun omgeving en een scherpe analyse, waar het gaat om schijnbaar onoverbrugbare verschillen. Zij beheersen hun vak, waar het gaat om luisteren en het bereiken van een door partijen gewenst resultaat. Bovendien beschikken beiden over humor en relativeringszin. Dat helpt hen oplossingen te bereiken, waar anderen niet of slechts moeizaam tot overeenstemming komen. In mediation-processen behouden zij hun oog voor mens en resultaat.

Locatie

De MasterSclass Conflictoplossing vindt plaats op het Solutions Centre in Soesterberg. Het is prachtig gelegen, aan de Amerfoortsestraat, maar midden in de natuur. Het is zeer goed geoutiliteerd en daarom erg geschikt voor onze MasterSclass. We werken vanuit Masters in Conflict en Solutions for Change altijd graag samen met Solutions Centre van Arnoud Huibers.
http://www.solutions-centre.org/

Het adres is:

Solutions Centre
Amersfoortsestraat 61
3769 AE, Soesterberg
The Netherlands

(Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.)

solutions centre soesterberg

[ps2id id=’programma’ target=”/]Programma MasterSclass

Onze MasterSclass geeft op een informatieve en boeiende manier meer inzicht over conflictoplossing. Tijdens ons programma van 13.00 tot 17.00 uur leert u meer over de volgende aspecten:

Conflict oplossen: hoe doe je dat?

Met inzet van twee goede trainingsacteurs laat Sieds Rienks u ervaren hoe toonzetting, houding en ingrijpen van de mediator of begeleider de sfeer van het conflict ombuigen en richting oplossing brengen. Wat onoverbrugbaar lijkt en hopeloos vast lijkt te zitten heeft vaak toch aspecten die kunnen veranderen. Hiermee worden mogelijkheden ook weer zichtbaar.

Achtergronden van de pressure cooker

Veel mensen, zeker als ze de klassieke vorm van mediation kennen, verbazen zich over de snelheid waarmee wij conflicten ombuigen naar een constructieve dialoog of – als het niet anders kan – naar een exit-conclusie. Stevig en deskundig. Onafhankelijk en integer, maar nooit neutraal. Wij doen namelijk niet aan geforceerde neutraliteit. Leo Blokland geeft op luchtige, maar deskundige wijze aan hoe wij anders werken dan de in Nederland gangbare mediation.

Wat speelt een rol in een conflict?

Met een boeiende presentatie laat Leo Blokland zien dat een conflict allerlei lagen heeft. In de presentatie vertellen we onder andere over Kahneman en gebruiken we kunst- en fotomateriaal. Wanneer je deze verschillende ‘lagen’ leert begrijpen en zien, wordt duidelijk dat een goede conflictinterventie meer is dan een paar goede gesprekken.

Do’s en don’ts van conflictinterventie

Iedere deelnemer krijgt onze 10 tips bij conflictinterventie op papier of per mail. Als ons e-book met achtergronden en casusbeschrijving al klaar is op 7 november, krijgt u dat als deelnemer gratis van ons. Vanzelfsprekend staan wij deze middag in voorbeelden en verhalen uitbreid stil bij de tips en suggesties.

Meer weten over conflictoplossing?

Meld u dan hier aan