Menu

Masters in Conflict brengt weer beweging in vastgelopen situaties

Integer, objectief. Focus op de gewenste toekomst

.

Vastgelopen situaties weer vlottrekken

Heeft u een (dreigend) conflict en ziet u geen mogelijkheden meer? De heren van Masters in Conflict helpen u graag snel met hun oplossingsgerichte aanpak. Geen maandenlange trajecten, maar resultaat op korte termijn. Analyse, advies en minstens de start van verbetering ( en soms beëindiging). Dit weten zij te bereiken met de perfecte balans van juridische, bedrijfskundige en psychologische kennis. Onafhankelijk, objectief, deskundig. Niet neutraal. Geen klassieke mediation.

Masters in conflict Leo Blokland over Sieds

Sieds Rienks over Leo Blokland

“In de afgelopen tien jaar heb ik Leo goed leren kennen. Ik respecteer zijn vermogen om een oordeel over een situatie of persoon lang achterwege te laten. Hij wikt en weegt, analyseert, maar onthoudt zich van elk oordeel tot hij voor zichzelf zekerheid heeft. Op basis daarvan geeft hij een advies. Hij heeft veel weg van de ‘wijze uil’, die met charisma de situatie voor alle betrokkenen analyseert en doorgrondt. Op een prachtige manier combineert hij zijn juridische discipline met een gebalanceerde kennis van mens en organisatie. Daar komt zijn ervaring als topbestuurder zeer goed bij van pas! Leo denkt in kleine stappen, waar ik nog wel eens te vlot naar het resultaat toewerk.”

Leo Blokland over Sieds Rienks

“We hebben inmiddels al heel wat samenwerkingstrajecten achter de rug. Ik bewonder Sieds om hoe hij vanuit persoonlijkheid en discipline mensen weet te verbinden. Daardoor kan hij openheid genereren over motieven, kwaliteiten en ervaringen. Hij creëert een ambiance waarbinnen mensen zelfinzicht, confrontatie en belangen met elkaar verenigen op een positieve, oplossingsgerichte wijze. Daarnaast heeft hij een internationaal netwerk opgebouwd, dat ongelooflijk krachtig en sterk is. Met grote regelmaat wordt hij uitgenodigd om bij allerlei organisaties zijn visie op organiseren en samenwerking te geven. Sieds heeft geleerd het verleden achter te laten. Hij is vóór alles gericht op een betere toekomst.”

Masters in conflict Sieds Rienks over Leo

Liselotte Baeijaert directeur Ilfaro | Leuven – Belgie

Gedreven coaches

“Ik heb Leo en Sieds leren kennen als gedreven Solution Focus coaches, met warmte voor hun omgeving en een scherpe analyse, waar het gaat om schijnbaar onoverbrugbare verschillen. Zij beheersen hun vak, waar het gaat om luisteren en het bereiken van een door partijen gewenst resultaat. Bovendien beschikken beiden over humor en relativeringszin. Dat helpt hen oplossingen te bereiken, waar anderen niet of slechts moeizaam tot overeenstemming komen. In mediation-processen behouden zij hun oog voor mens en resultaat.

Meer over Masters in Conflict

Sieds Rienks en Leo Blokland hebben beiden jarenlange ervaring als bestuurder, manager, voorzitter, toezichthouder of anderszins in diverse sectoren: van zorg en overheid tot bedrijfsleven en politiek. Ze zijn overtuigd van de enorme kracht van Solution Focus als verandertool voor vastgelopen situaties of verhoudingen. Bovendien hebben ze een grondige hekel aan langdurige trajecten: iets wat bij veel mediationpraktijken in Nederland wel aan de orde is. In feite heeft Masters in Conflict de benadering van mediation fundamenteel gewijzigd  en gebruiken ze het woord mediator nog amper. Daarmee vermijden ze de ‘gang naar de rechter’, die te vaak nog het eindresultaat van een eindeloos volgehouden conflict is.

Masters in Conflict Solution Focus methode
Masters in Conflict duurzame oplossingen

Behalve ondernemer, zijn zij zeer maatschappelijk betrokken. Ze zoeken binnen organisaties naar erkenning voor duurzaam personeelsmanagement of platforms voor gezonde menselijke verhoudingen. In een goede organisatie is ruimte voor verschillen in visie, kwaliteiten en competenties. Maar om dat te realiseren is soms een beetje hulp nodig. Leo en Sieds sparren daar graag over met u. Heel vaak ook blijkt, dat een conflict uiteindelijk nieuwe inzichten en ideeën genereert, die daadwerkelijk verbeterend en stimulerend zijn aan de eigen organisatie.

Leo Blokland

– advocaat en bedrijfskundige –

 • Ervaren bestuurder en adviseur van zorginstellingen en bedrijfsleven
 • Rechten in Leiden, bedrijfskunde Tilburg
 • Stichting bedrijfskunde, disfunctionele en irrationele processen in organisaties
 • Internationale ervaring als mediator en spreker
 • Resultaatgedreven, mensgericht
 • Motto: probeer de gang naar de rechter te vermijden

Neem contact op met Leo

 Sieds Rienks

– psycholoog en bedrijfskundige –

 • Ervaren bestuurder en manager van zorginstellingen en bedrijfsleven
 • Psychologie in Groningen, bedrijfskunde in Tilburg
 • Zeer goed opgeleid in Solution Focus denken en handelen
 • Internationale ervaring als mediator en spreker
 • Betrokken, positief, vlot tempo
 • Motto: zet negatieve energie om in positieve energie

Neem contact op met Sieds

Wilt u ook de gang naar de rechter vermijden?

Afspraak maken

Ontvang de 10 beste tips voor conflictbeëindiging

Stuur mij de tips »