Menu

De personen

Zoals je hebt kunnen lezen is de lucht duidelijk opgeklaard. Er is weer een werkbare situatie ontstaan. Toch is het gevaar altijd aanwezig dat het conflict weer oplaait en escaleert. We weten maar al te goed dat een constructieve intentie nog geen einde betekent van het conflict.

Misschien is dat wel een waarschuwing aan onze mediatorvrienden en collega’s. Te veel zien we dat er wordt gestopt bij enige consensus, een gevoel van opluchting. Dat is terecht, maar nog geen signaal om te stoppen. En we willen voorkomen dat in een latere fase alles weer van voren af aan begint.

We gaan nu wel een slotfase in. We doen een oefening waar beiden direct al van zeggen “hier absoluut geen zin in te hebben”.  Ik ga met hen de positive gossip oefenen, een zogenaamde roddeloefening waarbij zowel Frenk als Willem gaan meedoen.

positief roddelen bij conflict beëindiging

“Na het verhaal van Frenk
gaan Willem en ik over Frenk ‘roddelen’.”

Uit een set van 80 fotokaarten (van Beeldwerk, Creatum) vragen we hen er beiden er één kaart uit te pakken, die hun beste kwaliteit weergeeft. Daarnaast vragen we hen één kaart te pakken, die hun grootste uitdaging weergeeft. Zeg maar de eigenschap waar ze zelf van vinden, dat ze die kant beter moeten ontwikkelen.

Vervolgens gaat eerst Frenk aan Willem aangeven welke kaarten hij heeft gepakt en wat hij zich bij die keuze heeft voorgesteld. Ik stel wat waarderende verduidelijkingsvragen. Daarna omgekeerd en Willem doet zijn verhaal. Beiden hebben er eigenlijk toch wel lol in.

Frenk laat een heel genuanceerde kaart zien. “lachers” . Zijn uitdaging is humor. Hij kan zo fanatiek met werk bezig zijn, dat hij zaken vergeet. En Willem kiest als uitdaging het “veertje” . Hij zou willen dat hij wat meer lichtvoetig kan zijn.

Vervolgens gaat de oefening verder. Na het verhaal van Frenk gaan Willem en Sieds over Frenk “roddelen”. Wat heb je gezien, wat zie je als kwaliteiten, wat heb je gehoord. Doordat Frenk met de rug naar ons moet toe zitten ( instructie) kan hij alleen maar luisteren. Zichtbaar geniet hij van het gesprek. Dat had hij nooit gedacht!  Bij Willem doen we het rondje precies zo, maar natuurlijk omgekeerd. En ook hier is de ervaring dezelfde.

Aan het eind gaan we het gesprek anders aan. We vragen hen op een schaal van 0 tot 10 te duiden hoe zijn nu aankijken tegen elkaar en hoeveel vertrouwen zij hebben in een betere relatie. Bij Frenk is dit fors gestegen (van 4 naar 8!), bij Willem 1 punt op de schaal (van 5 naar 6!).

vertrouwen groeit in conflict

We laten hen hun scores uitleggen op een positieve manier en we nemen afscheid voor dit moment. De sfeer is goed en wordt op het eind zelfs even warm. Frenk geeft een warme hand en nodigt Willem uit voor een kop koffie. Willem accepteert dit.

Jazeker, er is merkbaar iets veranderd!

Wil je alle 10 tips nu al direct van ons ontvangen?

Disclaimer

Bovenstaande beschrijvingen komen niet overeen met een werkelijk voorval.  Cliënten mogen bij ons rekenen op volstrekte geheimhouding. De voorbeelden illustreren onze ervaringen bij interventies, maar elke overeenkomst met werkelijke gebeurtenissen berust op toeval.