Menu

Essentials of Solution Focus Mediation

Verschillende visies

 

Tijdens de internationale presentatie op het druk bezochte Solution Focus World Congres ( Frankfurt, 22 tot 24 september) van de opvattingen over conflict-mediation hebben Martina Scheinecker ( Oostenrijk, Wenen), Peter Röhrig (Duitsland, Keulen) en Leo en Sieds vanuit Masters in Conflict Nederland hun visie op Solution Focus Mediation beschreven.

De tekst van die lezing ( vanzelfsprekend in het Engels) kunt U hieronder downloaden. Zie de button.

Solution Focus World Conference

Wat zijn de essenties van Solution Focused Mediation:

 

  • In Solution Focus conflict-mediation gaat het vooral om het bereiken van de individuele doelen van de betrokkenen, eerder dan om het beëindigen van het oorspronkelijke conflict.
  • In Solution Focus Mediation gaat het vooral om het bereiken van de gewenste toekomst ( de preferred future). Kleine stappen in het begin vormen de voorbereiding van de latere grote stappen.
  • Solution Focused mediation geeft meer resultaat, het gaat veel sneller en het geeft meer bevrediging na het bereiken van het resultaat.
  • Benader de te bespreken problemen met een zekere ‘lichtheid’ . Daarmee haal je de door partijen ervaren zwaarte weg zoals die gevoeld werd ten tijde van het conflict.
  • Wij hebben ervaren dat het werken met een mix van klassieke mediation technieken, in combinatie met Solution Focus ongelooflijk krachtig kan werken.
  • Conflicten hebben ook een heel positieve betekenis. Ze werken heel vaak als aanjager voor verandering.
Mogelijke oplossingen bij zakelijke geschillen

Graag nodigen wij U uit om met ons door te praten over Solution Focused Mediation. Ook zijn wij van Masters in Conflict regelmatig beschikbaar voor lezingen en presentaties of opleidingen. Naast het op deze website gepresenteerde materiaal is er nog een schat aan kennis beschikbaar, zoals de boeken van Frederike Bannink. Nogmaals, dit doen wij graag.

Op bijna iedere pagina kunt U onze 10 tips voor conflict beëindiging  downloaden. Doe dat vooral. Graag delen wij onze kennis met anderen. De 10 tips vormen een opmaat voor het e-book dat we rond de zomer van dit jaar hopen te presenteren. U krijgt daar vanzelf bericht over.

Complete PDF van het congres